Knjige

Hrvatski naš svagda(š)nji

Stjepko Težak

Riječi su kao i ljudi: rađaju se, rastu, putuju, prelaze međe općina, pokrajina i država, prilagođuju se, mijenjaju narodnost i državljanstvo, razmnažaju se, stare i umiru, a – za razliku od ljudi, slično bogovima – mogu i uskrsnuti. Mrtve, pokopane duboko u zaboravljenim rječnicima, knjigama i spisima, mogu jednoga dana oživjeti i ponovo izvršavati svoju komunikacijsku, poetsku ili bilo koju drugu funkciju. Upravo riječima bavi ova knjiga najvećim svojim dijelom. U njoj su izabrani i redigirani članci prethodno objavljeni u Školskim novinama, ponešto i u časopisu Jezik. Jezični savjeti ovdje se daju u široj, ne samo gramatičkoj ili pravopisnoj, nego i u sociolingvističkoj, povijesnojezičnoj, lingvostilističkoj, komunikacijskoj i kulturološkoj rasvjeti, a i s težnjom da se čitatelj uvuče u promišljanje o jeziku kako bi svjesno odlučio za preporučeni izbor, ali i sam donosio osmišljenu odluku o svom izboru polazeći od kriterija koji prožimaju ovu knjigu, a neizravno su sadržani i u naslovu.

Knjiga je namijenjena prosvjetnim i kulturnim djelatnicima, ali i svakome kome je na srcu usavršavanje vlastite jezične kulture.ISBN:

Opseg: 195 str Format: 17 x 23,5 cm  Uvez: tvrdi  Cijena: 80,00 kn 
 
Ubaci u košaricu

   

  

有些人说,刘燕酿制效果真的很棒吗?为什么这么不可思议呢粉嫩公主酒酿蛋?其实丰胸本来就不难,只要让乳腺通畅,整理身体,吸收胸部必要的营养物质丰胸产品,自然就会变大。另外,酿酒蛋丰胸的确历史悠久,有着五千多年的历史,除了长达七年的研究之外丰胸方法,有效果当然不是我的共享来到这里,感谢我的帮助和鼓励。如果想知道更多的话丰胸食物,可以咨询粉嫩公主酒酿蛋正品总代媛媛,变成大胸不是梦。

Moja ko?arica:

0 kom
0 kn