Knjige

Matematika za predškolce

Slikovnice za igru i učenje u vrtiću i kod kuće

Boško Jagodić


Slikovna vježbenica Matematika za predškolce namijenjena je upoznavanju djece od 4. do 7. godine života s nekim osnovnim i za njih važnim matematičkim pojmovima. Vježbenica kao komplet, u zasebnoj kutiji, sadrži 7 svezaka. Sadržaji svezaka logički su povezani, ali se mogu uspjeono rabiti i pojedinačno.


Svaki svezak sadrži slikovne radne listove, a prate ih upute za odgajateljice/odgajatelje i roditelje.


U 1. svesku (Predmeti i matematička tijela) djeca se postupno upoznaju s nekim matematičkim tijelima tako da promatraju razne predmete i uočavaju oblike geometrijskih tijela.


U 2. svesku (Odnosi među predmetima) djeca se uvode u osnovne matematičke pojmove uspoređivanjem raznih tijela i bića iz svakodnevne dječje okoline.


U 3. svesku (Crte i likovi) djeca najprije povlače crte slobodnom rukom po papiru, a ravne crte crtaju pomoću ravnala. Likove upoznaju promatranjem strana geometrijskih tijela.


U 4. svesku pojavljuju se razne priče. Tada se broji do 10, pa se upoznaju brojevi do 10.


U 5. svesku pobliže se upoznaju brojevi od 1 do 5. Broje se predmeti i bića, a vježba se i pisanje tih brojeva.


U 6. svesku, na osnovi promatranja stvarnih objekata (elemenata), izvodi se zbrajanje i oduzimanje brojeva od 1 do 5. Rješavaju se i jednostavniji zadatci iz svakodnevnoga života.


U 7. svesku upoznaje se broj nula, uspoređuju se brojevi do 5, i pobliže upoznaju brojevi od 6 do 10. Primjeri su najčešće birani iz dječjeg okružja.


U cijeloj vježbenici, u svim njenim svescima mnoštvo je igara koje pomažu uvježbavanju i bržem usvajanju pojmova i operacija. Djeca, naime, najbolje uče kroz igru.

Nadamo se da će ovu vježbenicu djeca zavoljeti, jer u njoj svatko može naći nešto zanimljivo i korisno. Mnoga će djeca kasnije voljeti i matematiku.


Želimo da ova vježbenica ili pojedini njezini svesci pomognu odgajateljicama, odgajateljima i roditeljima da kroz igru, priče i zabavu uspješno uvedu djecu u početnu matematiku i tako im olakšaju daljnje učenje i napredovanje te pridonesu sretnijem školovanju.ISBN: 978-953-160-237-2

Opseg: 7 sv. / 118 str Format: 21 x 29,5 cm  Uvez: u kutiji Cijena: 140,00 kn 
 
Ubaci u košaricu

   

  

有些人说,刘燕酿制效果真的很棒吗?为什么这么不可思议呢粉嫩公主酒酿蛋?其实丰胸本来就不难,只要让乳腺通畅,整理身体,吸收胸部必要的营养物质丰胸产品,自然就会变大。另外,酿酒蛋丰胸的确历史悠久,有着五千多年的历史,除了长达七年的研究之外丰胸方法,有效果当然不是我的共享来到这里,感谢我的帮助和鼓励。如果想知道更多的话丰胸食物,可以咨询粉嫩公主酒酿蛋正品总代媛媛,变成大胸不是梦。

Moja košarica:

0 kom
0 kn
maillot nfl pas cherMaillot nba pas chermaillot de baseball pas chermaillot de hockey pas chermaillot foot pas cherChaussures de basket kobe pas cherstylo plume parker pas cherVente la perla pas cherRaquette Wilsonchemise Wood Woodvetement Boy-london pas cher