Knjige

Matematika za predškolce

Slikovnice za igru i učenje u vrtiću i kod kuće

Boško Jagodić


Slikovna vježbenica Matematika za predškolce namijenjena je upoznavanju djece od 4. do 7. godine života s nekim osnovnim i za njih važnim matematičkim pojmovima. Vježbenica kao komplet, u zasebnoj kutiji, sadrži 7 svezaka. Sadržaji svezaka logički su povezani, ali se mogu uspjeono rabiti i pojedinačno.


Svaki svezak sadrži slikovne radne listove, a prate ih upute za odgajateljice/odgajatelje i roditelje.


U 1. svesku (Predmeti i matematička tijela) djeca se postupno upoznaju s nekim matematičkim tijelima tako da promatraju razne predmete i uočavaju oblike geometrijskih tijela.


U 2. svesku (Odnosi među predmetima) djeca se uvode u osnovne matematičke pojmove uspoređivanjem raznih tijela i bića iz svakodnevne dječje okoline.


U 3. svesku (Crte i likovi) djeca najprije povlače crte slobodnom rukom po papiru, a ravne crte crtaju pomoću ravnala. Likove upoznaju promatranjem strana geometrijskih tijela.


U 4. svesku pojavljuju se razne priče. Tada se broji do 10, pa se upoznaju brojevi do 10.


U 5. svesku pobliže se upoznaju brojevi od 1 do 5. Broje se predmeti i bića, a vježba se i pisanje tih brojeva.


U 6. svesku, na osnovi promatranja stvarnih objekata (elemenata), izvodi se zbrajanje i oduzimanje brojeva od 1 do 5. Rješavaju se i jednostavniji zadatci iz svakodnevnoga života.


U 7. svesku upoznaje se broj nula, uspoređuju se brojevi do 5, i pobliže upoznaju brojevi od 6 do 10. Primjeri su najčešće birani iz dječjeg okružja.


U cijeloj vježbenici, u svim njenim svescima mnoštvo je igara koje pomažu uvježbavanju i bržem usvajanju pojmova i operacija. Djeca, naime, najbolje uče kroz igru.

Nadamo se da će ovu vježbenicu djeca zavoljeti, jer u njoj svatko može naći nešto zanimljivo i korisno. Mnoga će djeca kasnije voljeti i matematiku.


Želimo da ova vježbenica ili pojedini njezini svesci pomognu odgajateljicama, odgajateljima i roditeljima da kroz igru, priče i zabavu uspješno uvedu djecu u početnu matematiku i tako im olakšaju daljnje učenje i napredovanje te pridonesu sretnijem školovanju.ISBN: 978-953-160-237-2

Opseg: 7 sv. / 118 str Format: 21 x 29,5 cm  Uvez: u kutiji Cijena: 140,00 kn 
 
Ubaci u košaricu

   

  

有些人说,刘燕酿制效果真的很棒吗?为什么这么不可思议呢粉嫩公主酒酿蛋?其实丰胸本来就不难,只要让乳腺通畅,整理身体,吸收胸部必要的营养物质丰胸产品,自然就会变大。另外,酿酒蛋丰胸的确历史悠久,有着五千多年的历史,除了长达七年的研究之外丰胸方法,有效果当然不是我的共享来到这里,感谢我的帮助和鼓励。如果想知道更多的话丰胸食物,可以咨询粉嫩公主酒酿蛋正品总代媛媛,变成大胸不是梦。

Moja ko?arica:

0 kom
0 kn