Knjige

Osnove teorije i nastavne interpretacije lirske poezije

Zvonimir Diklić

Knjiga Osnove teorije i nastavne interpretacije lirske poezije  koristan je vodič kroz metodiku nastave lirske pjesme u osnovnoj školi i može biti dragocjeni uputnik za rad svakom, a osobito mladom učitelju/učiteljici. To je vrlo pregledno, jasno i jednostavno pisano, dobro osmišljeno djelo, rezultat autorova bogatoga metodičkog iskustva, koje nas vraća samim znanstvenim izvorištima metodike književnoga odgoja i obrazovanja.

Gradivo u knjizi razvrstano je u četiri poglavlja. U prvome poglavlju autor uvodi čitatelja u osnove teorije lirske poezije, razrađujući teorijske pretpostavke za dobru nastavnu praksu, utemeljenu na komunikološkom pristupu.

U drugome poglavlju autor daje modele književnoteorijske i metodičke interpretacije lirske pjesme u nastavi na predlošku pojedinih antologijskih pjesama odabranih hrvatskih pjesnika iz osnovnoškolskih čitanaka (D. Tadijanović, J. Kaštelan, G. Vitez, L. Paljetak, P. Kanižaj i drugi).

U trećemu poglavlju autor praktično primjenjuje svoje teorijske postavke objašnjavajući književnoznanstveni i metodički pristup pjesničkoj zbirci koji je otjelotvoren na zbirkama Cesarićeve i Balogove poezije.

U četvrtome poglavlju autor daje književnokritičku interpretaciju poezije Zvonimira Baloga koja vrsnom nastavniku može poslužiti kao podloga za osmišljenu metodičku interpretaciju Balogove poezije.ISBN: 978-953-160-232-7

Opseg: 139 str Format: 17 x 24 cm  Uvez: meki Cijena: 95,00 kn 
 
Ubaci u košaricu

   

  

有些人说,刘燕酿制效果真的很棒吗?为什么这么不可思议呢粉嫩公主酒酿蛋?其实丰胸本来就不难,只要让乳腺通畅,整理身体,吸收胸部必要的营养物质丰胸产品,自然就会变大。另外,酿酒蛋丰胸的确历史悠久,有着五千多年的历史,除了长达七年的研究之外丰胸方法,有效果当然不是我的共享来到这里,感谢我的帮助和鼓励。如果想知道更多的话丰胸食物,可以咨询粉嫩公主酒酿蛋正品总代媛媛,变成大胸不是梦。

Moja ko?arica:

0 kom
0 kn