Svu raskoš 27. Dječje karnevalske povorke u Rijeci na kojoj je ove godine nastupilo čak 60 vrtićkih i osnovnoškolskih grupa, djeca skupine Teddies iz Dječjeg vrtića Maksimir iz Zagreba doživjela su zadnjeg vikenda u siječnju. U pratnji svojih roditelja, članova obitelji i odgojiteljica kao „Indijansko pleme Veselog medvjeda” nastupili su na riječkom Korzu. 

Inicijativa za sudjelovanje na riječkom karnevalu potekla je iz vrtića, a da bi se ideja ostvarila neizostavna je podrška roditelja i njihova svijest o važnosti ovakvog događaja za dobrobit njihove djece. Aktivnosti za odlazak u Rijeku podrazumijevale su logističke pripreme od planiranja prijevoza, vježbanje koreografije do izrade kostima. 

Koreografiju su djeca prvotno uvježbala u vrtiću te je potom nastavila vježbati kod kuće s obitelji. U vrtiću je organizirana radionica na kojoj su roditelji sa svojom djecom oslikavali kostime Indijanaca koristeći se pritom slikovnim prikazima tradicionalnih simbola. Već je i sama priprema za nastup na karnevalu kod djece izazvala vrlo pozitivne reakcije, a vrhunac uzbuđenja bio je kada su stali u povorku i vidjeli mnoštvo grupa kostimiranih u zanimljive, vedre i šarene kostime. Krećući se u povorci pod rednim brojem 7, svoj Pow wow ples, Indijansko pleme otplesalo je na pet različitih postaja praćeni najavama voditelja. 

Djeca su s velikim samopouzdanjem i ponosom posjetiteljima prezentirala svoju točku te su krećući se u povorci pozdravljala okupljene koji su ih cijelim putem nagrađivali osmjesima, pljeskanjem i povicima podrške. Za kanal Ri na upit kako se osjećaju, djeca su dala izjave poput: „Sretna trema!” i „Najbolje ikad!”. Na kraju povorke dočekale su ih krafne i sokovi kao neizostavni dio karnevalske tradicije. Vrijeme do povratka u Zagreb iskoristili smo za šetnju gradom i uživanje u veselom karnevalskom ozračju. Iako organizacija gostovanja na Dječjem karnevalu u drugom gradu zahtijeva vrlo dobru koordinaciju i kvalitetnu suradnju između roditelja, odgojitelja i ravnatelja njezina dobrobit za djecu je nemjerljiva, a također može biti primjer dobre prakse svima koji se odluče na ovakvu avanturu, jer je doista vrijedna truda i ostavlja uspomene za cijeli život.