Učenici i djelatnici Osnovne škole Cavtat 22. prosinca organizirali su prvi božićni sajam u prostorima škole. Priprema je trajala cijeli prethodni mjesec, a učenici su svoje kreativne božićne ukrase pripremali u svakom slobodnom trenutku i u školi i kod kuće. Učitelji su pokazali svu svoju kreativnost u motiviranju učenika, a vrijedni roditelji iskazali su nemjerljivu volju u podržavanju ove inicijative.

Božićni ukrasi i čestitke s iskrenim i lijepim željama iz dječjih srca prije nekoliko dana stigle su do Doris po njezinoj želji, a mi je i ovom prilikom ohrabrujemo na ustrajnost u nošenju sa zdravstvenim preprekama.

Prostori Osnovne škole Cavtat bili su premali za broj ljudi koji je došao podržati ovu našu akciju. Od sadržaja smo ponudili za svakoga nešto. Naši razredi pripremili su božićne ukrase, raznolike igre i lutrija, majke su ispekle kolače, našlo se tu i mnogo različitih domaćih proizvoda, ali, što je najvažnije, božićne pjesme uživo i oslikavanje lica. Veselje i iskrene želje da se pomogne drugome osjetilo se svake minute. Moć zajedništva kao trijumf ljubavi i bezuvjetne brige jednih za druge nezamjenjiva je u izravnim kontaktima i suradnji u kojima škola nakon dvije godine iznova živi. Prikupljena sredstva u iznosu od 36 400 kuna podijelit ćemo na četiri obitelji koje su u potrebi. 

Uz sve one koji su došli na školski sajam zahvaljujemo donatorima sredstava, svoga vremena i namirnica, a to su: Općina Konavle, Ivica Savinović, Mariu Dimnić, Patrik Pecolaj, Jakov Prlenda i Luka Šapro.

Kate Kukuljica