U želji da razvija i unaprijedi svoju djelatnost, Upravni odbor Hrvatskog pedagoško-književnog zbora, Ogranak Bjelovar, omogućio je ponajprije učiteljima da objavljuju svoje književne radove i znanstveno-stručne tekstove. U tu svrhu 1993. godine utemeljena je posebna biblioteka Stvaralaštvo učitelja koja je znatno obogatila nakladničku djelatnost Ogranka. Nakon 31 godine djelovanja nanizala se cijela niska autora, tema i naslova. Objavljeno je 29 knjiga, većim dijelom književnog izričaja, ali i nešto stručno-znanstvenih radova. 

Budući da je uglavnom riječ o autoricama, Međunarodni dan žena bio je dobar povod za okupljanje i predstavljanje biblioteke, pa je već treći put organiziran program pod nazivom „Sve naše autorice”. Program je osmišljen kao predstavljanje stvaralaštva odgojno-obrazovnih i kulturnih djelatnica Bjelovarsko-bilogorske županije radi promicanja zavičajnosti i regionalnog identiteta te promoviranja pisanja kao bitnog elementa unaprjeđivanja građanske svijesti o položaju žena u stvaralaštvu uopće.

U ime Ogranka HPKZ-a susret je otvorila predsjednica Ornela Malogorski. Prisjetila se utemeljitelja Ogranka i biblioteke Stvaralaštvo učitelja Vladimira Strugara i Ilije Pejića te zahvalila sadašnjoj urednici biblioteke Zorki Renić kao i članicama uredništva Aniti Kurtušić i Tatjani Kreštan.

U programu je sudjelovao dio autorica koje su u biblioteci objavile ili su u pripremi njihove zbirke poezije ili priča: Zdenka Brebrić, Darinka Bojčić, Nada Crnogorac, Anđelka Šoški, Katica Kovrlija, Sanja Sabljak i Suzana Turković. Susret „Sve naše autorice” vodila je, s puno topline stvarajući ugodnu i opuštenu atmosferu, Tanja Nađ. Osim prisutnih autorica, Tanja Nađ istaknula je važnost djela ostalih autorica biblioteke Stvaralaštvo učitelja poput Marice Kurtak, Marije Drobnjak Posavec, Tajne Čorak, Mirjane Lončar, Nikoline Jelečević (Banas), Ruže Milić, Anite Kurtušić, Višnje Tekajić i Slavice Frajtić.

Autorice su čitale svoje stare, ali i nove pjesme i priče. Publika je uživala i na trenutke prepoznavala i svoje postojanje u njima. Bogatstvo susreta bila je raznolikost stilova autorica, od razbarušenog, živopisnog, blogerskog do istančanog, savršenog, umjetničkog izričaja. Osim toga, iznova se pokazalo koliko je čitanje naglas moćno u procesu međusobnog povezivanja, iskazivanja emocija i općenito osnaživanja osobe i zajednice. 

Posebna gošća bila je Dorja Martan, učenica drugog razreda Medicinske škole Bjelovar, koja je kazivala pjesmu Nele Mijić „Možda sam sokolarica u Mongoliji”. Njezina je mentorica profesorica Ana Pleskalt.

Na kraju valja iznova naglasiti važnost biblioteke Stvaralaštvo učitelja koja omogućava objavljivanje radova velikih ljudi u maloj sredini.