Osnovna škola Grigora Viteza, smještena u srcu zagrebačke četvrti Trnje, pripremila je jedinstvenu izvedbu mjuzikla „Na putu s Antuntunkom” u velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog 21. siječnja, a predstavlja autorsku kreaciju poznatih pjesama iz školske lektire te donosi kulturnu i obrazovnu vrijednost na jedinstven način.

Čak 140 učenika, od najmlađih iz prvih razreda do osmaša, uz podršku 30 učitelja, sjedinili su snage kako bi publici predstavili interpretaciju pjesme „Kako živi Antuntun” slavnoga hrvatskog pjesnika Grigora Viteza. Mjuzikl se temelji na ideji odrastanja i suočavanja s izazovima današnjeg vremena, a glavnu ulogu igraju djevojčice, dajući tako svježi pristup cjelokupnom djelu.

Grad Zagreb prepoznao je i podržao napore škole u stvaranju djela te ustupio za potrebe ove jedinstvene izvedbe veliku koncertnu dvoranu. Ulaznice su bile besplatne, ali školski ansambl pozvao je posjetitelje koji su u mogućnosti da tom prilikom donacijom pomognu rad udruge Crvenih nosova, koja svojim aktivnostima nastoji unijeti radost među najmlađe pacijente hrvatskih bolnica.

Ovaj iznimni mjuzikl rezultat je gotovo 13 mjeseci marljivog rada učitelja zagrebačke Osnovne škole Grigora Viteza, stvarajući priču, glazbu, koreografiju i scenografiju, a trud na stvaranju djela svakodnevno su usklađivali s redovnim školskim obvezama. Školski ansambl uključuje članove zbora, školskog benda, plesače i glumce, pokazujući visoki standard u izvedbi učeničkih aktivnosti.

OŠ Grigora Viteza ističe se po izvrsnosti u nastavi, ali i po kontinuiranom ulaganju u tehnološku opremu te organiziranju znanstvenih, kulturnih i društvenih aktivnosti koje obogaćuju život učenika. Takav sveobuhvatan pristup u prijenosu i usvajanju znanja iznova se potvrđuje godišnjom ljestvicom poretka najboljih osnovnih škola u Hrvatskoj, gdje zauzimaju visoko četvrto mjesto u usporedbi s više od 110 osnovnih škola u Zagrebu. Škola njeguje europske, građanske i inkluzivne vrijednosti, ponosni je nositelj Erasmus+ akreditacije, a njezin bend poznat je široj publici. 

‒ Ponosni smo na djelo koje u izvedbu uključuje svaku novu generaciju najmlađih učenika i vjerujemo da smo zasad najveći školski ansambl s gotovo 200 sudionika ‒ učenika i učitelja ujedinjeni u timskom duhu. U proteklih godinu dana naši su učitelji s velikim trudom i predanošću oblikovali ovu priču u gotovo pa umjetničko djelo. Putovanje djevojčice Antuntunke od našeg Trnja do zvijezda potiče vjeru u to da se upornošću, zalaganjem i nesebičnim davanjem može postići mnogo, a to su vrijednosti koje naša škola promiče u radu s učenicima ‒ izjavila je ravnateljica Vlatka Kovač.