Stručnjak za građevinski materijal Warren Thomas upozorio je da su u opasnosti i mnoge druge građevine, osim ovih kojima je naređeno zatvaranje, a na pitanje zašto je RAAC korišten u izgradnji škola, Thomas je rekao da je to bio jeftin građevinski materijal.

Unatoč najavama da će učenici tih škola privremeno prijeći na model online učenja, britanska tajnica za obrazovanje Gillian Keegan rekla je da će većina škola predviđenih za rušenje ostati otvorena za učenje uživo za sve učenike, jer je problematičan materijal pronađen samo u manjem dijelu školskih zgrada. Ipak, neke će se škole suočiti s potpunim ili privremenim zatvaranjem, a to je potvrdio i ministar obrazovanja Nick Gibb.

Vijest da će škole biti zatvorene odnosno srušene došla je samo nekoliko dana prije nego što se većina djece trebala vratiti na učionice nakon ljetnih praznika, pa se postavlja pitanje zašto je vlada najavila taj potez u posljednji trenutak.

‒ Ministarstvo obrazovanja i vlada potratili su dragocjene mjesece skrivajući ovu krizu dok su trebali popravljati opasne školske zgrade ‒ prigovorio je Mike Short iz obrazovnoga sindikata UNISON. 

Iz ministarstva su pak odgovorili da je sigurnost glavni vladin prioritet i da je ta odluka donesena uz mnogo opreza.

Prema Sky News