U Učeničkom domu Podmurvice održan je krajem veljače dvodnevni Državni stručni skup odgojno-obrazovnih djelatnika uključenih u hrvatsku mrežu škola koje promiču zdravlje (mreža SHE škola) u čijoj su organizaciji sudjelovali Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski zavoda za javno zdravstvo. Prilikom otvaranja Državnog stručnog skupa „Promicanje mentalnog zdravlja u SHE školama” prisutne su pozdravili predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje – viša savjetnica za kemiju Odjela za srednje školstvo Središnjeg ureda u Zagrebu dr. sc. Olgica Martinis i predstojnik Podružnice Rijeka i viši savjetnik za vjeronauk Tomislav Tomasić. U ime Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uzvanike je pozdravila zamjenica ravnatelja i voditeljica Službe za školsku medicinu, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti te koordinatorica hrvatske mreže škola za zdravlje prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin. 

Budući da se Učenički dom Podmurvice Rijeka 2023. godine pridružio mreži SHE škola (Schools for Health in Europe Network Foundation), prisutne je pozdravila i ravnateljica Učeničkog doma Ljiljana Kencel. Mreža SHE škola djeluje kao europska platforma za promicanje zdravlja u školama pružajući informacije, potičući istraživanja, dijeleći dobru praksu, ekspertizu i vještine, kontinuirano zagovarajući zdravlje u školama, potičući suradnju zdravstvenog i obrazovnog sektora te potičući razvijanje i implementaciju nacionalnih politika i promicanja zdravlja u školama. Sudionici Državnog stručnog skupa imali su priliku upoznati se i sa specifičnostima odgojno-obrazovnog rada u učeničkom domu te razgledati naš multisenzorički vrt koji je zamišljen da interaktivno djeluje na svih pet osjetila. 

Predavanja, radionice i aktivnosti stručnog skupa bili su usmjereni na promicanje mentalnog zdravlja te na izgradnju podržavajućeg i inkluzivnog ozračja radi poticanja pozitivnih promjena u odgojno-obrazovnom procesu te osiguravanja resursa za podršku učenicima, djelatnicima i roditeljima kako bismo, zajedničkom suradnjom, ostvarili puni potencijal u zdravom i sigurnom okružju.