U predbožićno vrijeme u mnogim školama održavaju se različiti božićni sajmovi, pa i mi u Zdravstvenom učilištu imamo svoj. Osmišljen je prije nekoliko godina, a onda je naglo prekinut pojavom pandemije. Napokon smo ga ove godine ponovno dočekali! 

Po čemu je Božićni sajam Zdravstvenog učilišta poseban? Po mnogočemu, a najviše po tome što je u plemenitoj namjeri okupio gotovo sve djelatnike i učenike škole. Zajedno s dragim gostima ‒ roditeljima, učenicima susjednih škola, bivšim učenicima koji nisu zaboravili da im je kod nas bilo lijepo, okupili smo se s namjerom ‒ pomoći drugome!

Sajam je održan 15. prosinca, a u tri sata stalo je mnoštvo aktivnosti, koje su se održavale po cijeloj školi. Na dan Božićnog sajma svi prostori škole pretvaraju se u tematske kutke, u kojima zaista svatko može pronaći nešto za sebe. Naši su učenici u strukovnim su laboratorijima i salonima nudili usluge kozmetičkog salona, šminkanje, njegu ruku i uređivanje noktiju i obrva, fizioterapeutske usluge i relaksirajuće masaže, zubne kreacije u dentalnom laboratoriju, dentalne preglede i iluzije u dentalnoj ordinaciji, mjerenje razine glukoze u krvi u prostoru zdravstveno- laboratorijskih tehničara, farmaceutske izazove s pripravcima za njegu ruku. 

Bilo je mnogo kreativnosti i veselja i na Turniru stolnog tenisa, u Kreativnom kutku, Radionici djeda Božićnjaka, Bojama Božića, Božiću kroz pjesmu. Ekipe učenika bile su u Potrazi za blagom, igrali smo se brojevima na Večeri matematike, vježbali vještine prve pomoći. Škola je prekrasno mirisala na fritule, palačinke, vafle, čaj, cimet i čajne kolačiće. Bilo je tu i Raspjevanih sanitaraca, Božićnog Cupida i aktivnosti Školske skupine akvarista. I još mnogo toga, ukupno više od 30 različitih aktivnosti! Vrhunac je bila predstava Poklon Božiću. Uz pomoć svojih profesorica, u rekordnom roku pripremila ju je Dramska skupina, sa zborom, koji ih je pratio pjesmom. 

Ovogodišnji Božićni sajam posvetili smo štićenicima Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac u Zagrebu, odnosno njihovoj podružnici na Gornjem Prekrižju. Šestorica dječaka došli su nam u posjet sa svojim odgajateljem, rado se uključili u aktivnosti, počastili se i veselili s nama. 

Osim puno radosti, smijeha i simpatija, skupili smo više od 20 000 kuna koje smo donirali Centru. Čini nam se da je to lijepi iznos koje smo s radošću poklonili za dobrobit djece. 

Zlatica Kozjak Mikić